Sharepoint 2010 on my Windows 7

I finally took the time to make “Sharepoint 2010” work on my PC. I previously did the installation as recommended by the Microsoft. I had to do one additionnal thing to make it work : “Desactivate the .Net 4 ISAPI filter”.

In the event logs, I had this error :

1
ISAPI Filter 'C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v4.0.21006\aspnet_filter.dll' could not be loaded due to a configuration problem. The current configuration only supports loading images built for a AMD64 processor architecture. The data field contains the error number. To learn more about this issue, including how to troubleshooting this kind of processor architecture mismatch error, see http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=29349.

And then :

1
Could not load all ISAPI filters for site 'SHAREPOINT - 80'.  Therefore site startup aborted.

And the same of the “Central Administration” :

1
Could not load all ISAPI filters for site 'SHAREPOINT CENTRAL ADMINISTRATION V4'.  Therefore site startup aborted.

It seems to work fine, I’ll get back on it later. What I could see so far is that it’s more pretty, easier to use but it doesn’t seem more efficient or lighter than Sharepoint 2007, you can see the RAM consumption grow high speed with the page loading.

Totally unrelated note : I discovered I was one of the two guys to use the SVN version of WordPress and display it.

2 thoughts on “Sharepoint 2010 on my Windows 7”

  1. This is a great article. I am glad I found it because it saved me hours of time and work. The only suggestion I would say here, is actually indicate how you deactivate the ISAPI’s (in IIS7). I found just deleting them was the most upfront way to do so (I saved the setting in a file I probably will never look at aagin though). Thanks again!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *